Skärgården Publicerad 20:48, 11 november 2020

• L och M oenigt • Kan komma upp igen i december

Frågan om nedläggningen av högstadiet på ö-skolorna skjuts upp.

Efter en dryg timmes debatt återremitterades frågan ikväll på kommunfullmäktige med 26 röster mot 25. Detta efter att S, V och SD yrkat på återremiss, och fått stöd från oväntat håll, från två Moderater och en Liberal.

Under mötet meddelade Anders Gullander, L, att han inte kunde ställa sig bakom förslaget. 

– Jag tycker man måste kunna stå för ett beslut och förstå det. Det här berör både utbildning och skärgårdsutveckling, och när det gäller skärgårdsutveckling kan jag en del. Jag har bott på Möja sen nyfödd. Här har man inte utrett konsekvenserna av beslutet, och då kan man varken rösta ja eller nej. Jag tycker egentligen att alla ledamöter borde avstå från att rösta eftersom det är så otydligt underlag. Jag avstår från att rösta, och om det blir en återremiss röstar jag för den, sa han.

Kristina Lång, C, och Deshira Flankör, M, yrkade på att ärendet skulle avgöras i kväll.

Nu måste frågan tas upp igen i fullmäktige. Att det nu blir en majoritetsåterremiss innebär att fullmäktige behöver ta hänsyn till motivet till återremiss, annars riskerar man en minoritetsåterremiss.

 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x