Fisksätras herrar klara för fyran — och Ingarös damer för trean

FOTO: FISKSÄTRA IF
Sport Publicerad 11:31, 18 november 2020

• Serieindelningen för lokala lagen klar • ”Vi har något bra på gång”

Det var inte bara FC Nacka Iliria, BK Offside, Värmdö IF, Saltsjö-Boo IF och Järla IF  som bytte upp sig efter höstens fotbollsspel.

När Stockholms fotbollförbund bestämde serierna för 2021 fick också Fisksätra IF:s herrar och damlagen i Ingarö IF, Sickla IF och Boo FK flyttas upp.

Fisksätras herrar, som fått en nytändning med flera äldre Fisksätraprofiler i laget och med en nyanlagd konstgräsmatta på Fisksätra IP, blev trea i femman i höst. Men eftersom ”rätt” lag vann kvalen högre upp fanns det plats i division 4 mellersta kommande säsong, ihop med Järla, Boo och Älta.

– Jättekul, såklart. Men vi hade det på känn då vi var bästa trea. Vi har något bra på gång i Fisksätra IF med gamla spelare som kommit hem, och unga som vill upp, samt ett stort intresse, säger spelande tränaren Buba Sonko, som tidigare spelat i Nyköping, Sollentuna och Värmdö.

Värmdös damlag vann division 3 b och gick upp i förbundsserien, division 2, där också Älta IF spelar efter att ha åkt ur ettan.

Järlas damlag kom tvåa i fyran och blev klart för trean direkt efter sista omgången, men också Ingarös damer, som blev trea, får följa med upp i trean kommande säsong.

I den lägsta damserien krossade unga Saltsjö-Boo IF allt motstånd i höstas och är klart för fyran. Men också Sicklas damer och Boo FK:s damer får följa med upp.

Nacka/Värmdö-lag i lokala fotbollsserierna div 3–6 herrar, div 1–4 damer

Div 3 Södra Svealand: FC Nacka Iliria (ny)

Div 4 mellersta: Boo FF, Järla IF, Fisksätra IF (ny), Älta IF

Div 5 mellersta: Värmdö IF (ny), Ingarö IF, Nacka United

Div 6 D: BK Offside (ny), Fotfolket, Gustavsbergs IF, Sickla IF

 

Dam div 1: Boo FF

Dam div 2: Älta IF (ny), Värmdö IF (ny)

Dam 3 B: Nacka Allstars, Järla IF (ny), Ingarö IF (ny)

Dam 4 B: Boo FK (ny). Saltsjö-Boo IF (ny), Sickla IF (ny)


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x