Boo Publicerad 13:37, 27 november 2020

• Trafikchef: "Kommer att jobba på i rask takt"

En äldre man blev påkörd vid ett övergångsställe vid Velamsund på torsdagsmorgonen. Nu meddelar kommunen att åtgärder för att öka trafiksäkerheten på platsen ska snabbas på.

Olyckan inträffade strax före klockan 09.00 igår, i korsningen mellan Värmdövägen och Velamsundsvägen. En man i 70-årsåldern blev påkörd vid övergångsstället över Värmdövägen. Han skadade sig i huvudet, men var talbar när han fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. 
Polisen upprättade en anmälan om misstänkt vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Villaägarföreningen i området har sedan en tid tillbaka legat på kommunen för att få till en säkrare trafiklösning på platsen. Tidigare i år skickade föreningen in ett medborgarförslag om att öka trafiksäkerheten på Värmdövägen genom Insjön på sträckan mellan Idunskolan på Velamsundsvägen och Gamla Skärgårdsvägen. 

Förslaget fick gehör på natur- och trafiknämnden i slutet av oktober. Då beslutades att ge trafikenheten i uppdrag att på prov införa sänkt hastighet till 40 kilometer i timmen på Värmdövägen på sträckan Lillebovägen–Gamla Skärgårdsvägen. Dessutom ska en översyn vad gäller säkerheten vid berörda övergångsställen genomföras, och en digital fartdisplay planeras sättas upp.
”Från trafikenheten kommer vi att jobba på i rask takt med de åtgärder som beslutades av nämnden”, skriver Ulrika Haij, chef på Nackas trafikenhet, i ett mejl till vittnen till olyckan.
”Vissa beställningar är redan gjorda och jag undersöker nu möjligheten att kraftsamla det interna arbetet kring att säkra övergångställen och passagerna längs med sträckan, med fokus vid skolan”, skriver hon vidare.


 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x