Näringsliv Publicerad 14:31, 05 november 2020

• "Jag försöker att ha en intressant mix, tavlor, möbler, keramik, äldre bruksföremål och vintageprylar"

Mattias Frammin är ambulanssjukvårdaren som dubbeljobbar som antikvitetshandlare. Sedan förra året driver han Gustavsbergs auktionskammare, med både online- och slagauktioner. 
I början av oktober öppnade han även ett showroom på Chamottevägen, intill Kersh espressobar, där man också kan handla direkt över disk. 
– Jag startade auktionskammaren 2019, men har under många år samlat på antikviteter. Det första året fokuserade jag på klassiska slagauktioner, men när jag sedan fick möjlighet att hyra en affärslokal i Gustavsberg, så såg jag samtidigt chansen att ha en butik och ett showroom. Lokalen är även en plats dit vem som helst är välkommen att lämna in föremål till kommande auktioner — både fysiska och online — eller till försäljning i butiken, säger han.

Berätta lite om vad som finns i butiken!
– Jag försöker att ha en intressant mix, tavlor, möbler, keramik, äldre bruksföremål och vintageprylar. Ambitionen är också att butiken kan bli ett fönster utåt för konstnärerna som har sina ateljéer i samma hus. Jag väljer ofta med hjärtat, är en riktig prylnörd som ibland kan ha svårt att skiljas från saker! Min tanke med butiken är att alla ska känna sig välkomna in i en inspirerande och trevlig miljö, och att den ska vara en samlingspunkt för alla som älskar gamla föremål.

 
Testa NVP Plus - 60 kronor för 60 dagar

Testa NVP Plus - 60 kronor för 60 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x