Boo Publicerad 10:02, 29 oktober 2020

• ”Arbetet bör arbetet kunna vara färdigställt innan årets slut”

I våras konstaterades att ett antal åtgärder krävs för att busstrafiken ska komma igång i Tollare. Förhoppningen var att det skulle vara klart före årsskiftet. Trots att arbetet knappt är påbörjat menar bostadsbolaget Bonava att tidsplanen bör hålla.

 ”Infrastrukturen där är inte optimal för busstrafik.” Det konstaterade Claes Keisu, presskommunikatör på SL, när NVP pratade med honom i våras. 
Efter att SL hade provkört sträckan visade det sig att Tollarevägen måste breddas med ungefär 50 centimeter, speciellt kurvor, vilket NVP berättade i mars.
Jonas Nylander, Nacka kommuns projektledare för Tollareområdet, kallade åtgärderna för omfattande.
– Det kommer att ta lite tid. Men målsättningen är att allt ska vara åtgärdat under 2020, sa han till NVP i mars. 

Men med drygt två månader kvar av året är inga åtgärder färdiga. Knappt påbörjade, enligt en Tollarebo som NVP pratat med.
– Det enda tecknet på att arbete är på gång är en markering om att flytta kantsten vid rondellen på Sockenvägen, vid tunneln där man svänger in till området. Att de ska hinna flytta kantsten och bredda vägen innan året är slut har jag svårt att tro, säger Bo Lundmark, som flyttade till Tollare för ungefär två år sedan. 
– Det är besvärligt, speciellt för oss som är lite äldre, när allt drar ut på tiden. Vi hade ju fått information om att det skulle finnas buss i området, fortsätter han.

När NVP kontaktar Jonas Nylander på nytt hänvisar han till bostadsbolaget Bonava, som bygger merparten av bostäderna i Tollare:
– Det är Bonava som ska utföra de flesta åtgärderna och deras ambition är att hinna med så mycket som möjligt innan året är slut.

Fredrik Hammarbäck, presschef på Bonava, bekräftar också att tidsplanen ska kunna hållas:
– Projekteringen är klar och vi har en entreprenad upphandlad inom kort. Om vi inte får en alltför hård vinter i november–december bör arbetet kunna vara färdigställt innan årets slut.


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x