Nacka Publicerad 14:49, 04 oktober 2020

• Fester i Sickla för unga med funktionshinder • ”Vi har saknat alla våra deltagare och trogna danskamrater”

Discodunket ljuder åter från Sickla fritidsgård. Efter ett coronauppehåll på ett halvår har gården återupptagit sina tisdagsdiscon.
– Kvällen blev en succé, säger Mathilda Thydén på fritidsgården.

Sedan 17 år tillbaka anordnar Sickla fritidsgård regelbundet discon på tisdagar. Målgruppen är personer som har insatser inom LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, och på programmet finns bland annat danstävlingar, spel och biljard. 

Ett mål med festerna är att de unga deltagarna ska vara med och bidra själva. Från det år de fyller 17 får de till exempel vara entrévärdar, kioskbiträden och DJ:s. 
– Vi arbetar utifrån ”av och för”, en idé om att funktionshindrade ungdomar kan och bör ges möjligheter att utveckla sina färdigheter. Det handlar om jagstärkande och förebyggande aktiviteter på väg in i vuxenlivet, förklarar Mathilda Thydén, som jobbar på fritidsgården.

Hon berättar att danstävlingen alltid brukar vara en succé, och att några favoritartister för deltagarna är Samir och Victor, Arvingarna och Viktor Leksell.
Men i mars satte pandemin stopp för discona. Efter ett långt uppehåll smög man åter igång med ett utomhusdisco i september, och ikväll, den 6 oktober, är det dags igen.
– Det var så kul att kunna erbjuda discotisdagar igen. Vi har saknat alla våra deltagare och trogna danskamrater. Kvällen blev en succé och vi kör en favorit i repris den 6 oktober, säger Mathilda Thydén.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x