Insändare Publicerad 12:02, 22 oktober 2020

• "Det ska inte ske på det här sättet", skriver en sjuksköterska på Nacka närsjukhus

Jag arbetar sedan länge med hemsjukvård på Nacka närsjukhus. Vi har våra bilar parkerade vid västra entrén som även besökare, ambulanser och sjuktransporter använder. 

Liksom på andra sjukhus har det i många år funnits en rökfri policy för personal och patienter. Bland annat ska personalen som arbetar på geriatriken byta om och stämpla ut om de ska röka på arbetstid. 

Nacka sjukhus har nyligen byggts om och det har öppnats ett antal psykiatriavdelningar. I och med detta har det uppstått en situation när ett stort antal patienter och personal de psykiatriska avdelningarna står utanför entrén och röker. Detta innebär rökdoft i korridoren, i våra bilar samt att vi och andra som går där måste gå igenom ett rökmoln. Under våren och sommaren har det även anlänt ett stort antal covid-19-patienter med ambulans, många av dem med andningsbesvär. 

Vi anser att detta har blivit ett arbetsmiljöproblem, det är dessutom inte tillåtet enligt lag att röka utanför sjukhusentréer. När vi har mejlat och tagit upp problemet med Locum, som äger sjukhusets lokaler, så får vi ingen respons alls. Vi får även ett dåligt bemötande när vi säger till personer som till och med sitter och röker under skylten där det står rökning förbjuden. 

Jag säger ingenting om att människor röker men det ska inte ske på det här sättet. Eftersom vi inte får någon respons från fastighetsägaren så vill jag gärna att detta problem förs fram på det här sättet. 

Sjuksköterska med kollegor på Nacka närsjukhus


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x