Kultur & Nöje Publicerad 10:04, 02 oktober 2020

• ”Många kulturella järn i elden”

Djurökonstnären Peter Bergman har fått ta emot John Erik Franzéns Rotarystipendium.
Peter Bergman, som är född 1947 och skapar i akvarell, tempera och blandteknik, får ta emot stipendiepengarna på 10 000 kronor för att ha utvecklat konst- och kulturengagemanget både lokalt i Stavsnäs och i hela Värmdö. Stipendiaten brukar delta och vara engagerad i Värmdö konstrunda och höstsalong. Han sitter i styrelsen för Värmdö konstnärer och ansvarar för konstutställningar i Byskolan, skriver Värmdö skärgårds Rotaryklubb och slår fast att ”Peter är en entusiasmerande person med många kulturella järn i elden”.
– Hedrande att få ett stipendium, konstaterar han själv i ett mejl till NVP.  
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x