Nacka/Värmdö Publicerad 10:43, 10 oktober 2020

• Vann två priser på Gratistidningarnas gala: Årets gratistidning och Årets gräv • "Kan inte tänka mig en bättre vinnare"

Igår ägde Gratistidningarnas förenings branschgala rum i Stockholm – ett halvår försenad på grund av pandemin. NVP var nominerad till fem priser, och tog hem två av dem.

För vår rapportering under 2019 om missförhållanden och dödsfall på äldreboendet Gustavsgården vann vi priset Årets gräv, med motiveringen: "Att återvända till redan utgrävt område är ett underskattat grepp inom granskande journalistik. Den envetna rapporteringen om turerna kring kommunens största äldreboende visar dock att det lönar sig, och resultatet är ett imponerande grävjobb."

Bakom grävartiklarna står NVP:s reportrar Charlotta Westling, Hanna Bäckman och Gustav Grändeby, samt fotograf Jenny Frejing.

Dessutom förärades NVP det stora helhetspriset — Årets gratistidning, för över 30 år av god lokaljournalistik. Det är inte första gången vi får det priset, senast var 2016.

Årets vinnarmotivering lyder: "30 år av riktigt bra lokaljournalistik — vilken annan gratistidning kan skryta om det? Nacka Värmdö Posten fortsätter att årets alla veckor servera de över 150 000 Nacka- och Värmdöborna de senaste nyheterna, de bästa intervjuerna, de snyggaste bilderna, den mest aptitliga layouten och den mest livaktiga insändarsidan."

Under kvällen och morgonen har grattishälsningarna vällt in på sociala medier.

"Snyggt jobbat! Ni behövs, och ni gör ett sjuhelsikes bra arbete!", lyder en kommentar.

"Stort grattis, kan inte tänka mig en bättre vinnare", skriver en läsare.

"Gräv på ty det behövs verkligen", skriver en annan.

"Härligt! Full fart framåt mot nästa års prisutdelningar och bästa gräv runt Värmdös skolnedläggningar", skriver ytterligare en läsare.

  • NVP


 
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x