"Vad gör ni med skärgårdsskolan?"

Sandhamn. FOTO: JENNY FREJING (ARKIV)
Debatt Publicerad 16:05, 26 september 2020

• Värmdös politiker har glömt den livskraftiga skärgården, skriver författarna till debattinlägget

Nu är det dags igen att organisera skärgårdsskolan. Det har vi inget emot men ni politiker i Värmdö har glömt den livskraftiga skärgården i sammanhanget. Den som ni politiker så gärna lyfter fram och marknadsför Värmdö kommun med för turismen.
Hur tänker ni nu? Hur ska skärgården kunna bli livskraftig? Med befolkningsökning, arbetskraft och inte minst nya barn, elever till våra öskolor.

Inför senaste valet uttalade ni alla partier att ni verkar för denna livskraftiga utveckling men vi har svårt att se den i förslaget vad gäller öskolornas framtid. Hur tror ni att unga familjer flyttar till en ö om de sedan ska behöva skicka sina barn till en fastlandsskola? Risken är också att de barnfamiljer som redan finns i skärgården flyttar härifrån med denna lösning.

Vi får inte detta att gå ihop med era ord, nu måste ni visa oss i handling. Att kommunen har en massa hänsyn att ta förstår och vet vi men var ärliga och stå upp för era prioriteringar och val av utveckling eller avveckling. Varför inte satsa på den lyckade fjärrundervisningen i vår skärgård och bli föregångare för andra?

Vi tänker inte ge oss, vi tror på en utveckling och det är det vi arbetar för.

Monica Pettersson 
Möjaskärgårdens Företagarförening
Rune Wikström 
f.d. riksdagsman Möja
Anne Forslund 
f.d. kommunpolitiker med ansvar för skolfrågor Runmarö


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x