Nacka Publicerad 10:28, 14 september 2020

• Sedan imorse är bara ett körfält i vardera riktning öppet på Vikdalsvägen

Under måndagsmorgonen ringlade köerna långa genom centrala Nacka. En stor bidragande orsak till det är att Vikdalsvägen, gatan som löper parallellt med Nacka Forum mellan Värmdövägen och 222:an, ska förvandlas till stadsgata. 

Från och med i dag, den 14 september, och ända fram till hösten 2021 kommer endast ett, istället för två, körfält att vara öppet i vardera riktningen.

Arbetet, som är en del av projektet Värmdövägen, utförs av Skanska på uppdrag av Nacka kommun.

Kommunen konstaterar på sin hemsida för att alla som färdas på vägarna får räkna med längre restider, särskilt i högtrafik.

Dessutom har rutten för linje 471 på grund av vägarbetena dragits om. Mellan Henriksdal och Nacka Forum åker den inte längre på motorvägen, utan på Värmdövägen, dock utan att stanna på några av hållplatserna längs vägen.

Därmed trafikerar inte 471:an hållplats Vikdalsvägen, på bron över motorvägen, i riktning mot Slussen. Hållplatsen är för 471:an indragen sedan imorse, och fram till årsskiftet. Resenärer hänvisas till hållplats Nacka Forum.

– Efter årsskiftet har vi möjlighet att förlänga detta, eller återgå till att köra den vanliga vägen, beroende på hur trafiksituationen ser ut då, säger Claes Keisu, presskontakt på SL.

Linje 465 pch 469 fortsätter däremot att trafikera hållplats Vikdalsvägen.

NVP skriver den här veckan om trängseln på Nackas vägar. Läs mer här.

Hanna Bäckman

 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x