Debatt Publicerad 14:22, 29 september 2020

• Ett bättre läge för en föreningslokal går knappast att tänka sig, anser  Saltsjöbadens socialdemokratiska förening

År 2013 eldhärjades det hundra år gamla stationshuset i Igelboda. Sedan dess står den brandskadade byggnaden oanvänd och ägaren SL vill inte renovera. Många saltsjöbadsbor kämpar dock för att det tidstypiska huset ska återställas och Nacka kommun ger inte rivningslov eftersom huset är ”q-märkt”. 

Samtidigt, inte långt därifrån, håller PRO på att bli av med sina välfungerande möteslokaler i Neglinge. Nacka kommun har sagt upp hyreskontraktet och detta oroar även många utanför PRO. Eftersom det är brist på ändamålsenliga föreningslokaler i Saltsjöbaden, används PRO-lokalen i dag även av andra föreningar för möten av olika slag.

Eftersom SL inte vill använda stationshuset i Igelboda, tycker vi att Nacka kommun bör undersöka möjligheterna att överta stationshuset i Igelboda och göra om det till lokal för PRO och andra föreningar. Vi är övertygade om att stationshuset skulle bli en utmärkt föreningslokal om det handikappanpassades och bland annat försågs med en ramp för rullstol.

Ett bättre läge för en föreningslokal går knappast att tänka sig, där det ligger beläget nära till Igelbodaplatån och alldeles intill den station där Saltsbanans båda grenbanor sammanstrålar.

Erik Svanfeldt
ordförande
Lars Wessman
vice ordförande
Saltsjöbadens socialdemokratiska förening 
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x