Språkförskola öppnas i Värmdö

Värmdö Publicerad 15:33, 11 augusti 2020

• Kommunens första • För barn med språkstörningar

Inom kort öppnar Värmdös första språkförskola, där barn med språkstörningar ska få extra hjälp att utveckla sitt språk.
– Att stärka dem i sitt språk är helt avgörande för dem som självständiga individer, säger Ingmarie Lagne, skolchef för kommunens förskolor, i ett pressmeddelande.

Språkförskoleavdelning på Torshälls förskola öppnar under augusti. Värmdö blir då en av 30 platser i landet som erbjuder språkförskola.
– Språket är nyckeln till ett framgångsrikt lärande och vi vet att tidiga insatser innan sju års ålder i många fall är avgörande för barn med språkstörning, då grunden till språket läggs i denna ålder. Därför är det oerhört glädjande att vi nu slår upp portarna till Värmdös första språkförskola, säger Cecilia Lindberg, M, ordförande i utbildningsnämnden.

Språkförskoleavdelningen kommer att vara en integrerad språkförskola, vilket innebär att hälften av barnen har en förväntad tal- och språkutveckling och hälften har en språkstörning. Avdelningen är tänkt att bestå av 12 barn i åldern 3–5 år. 4–6 av platserna är så kallade språkplatser, för barn som behöver extra stöd i sin språkutveckling.
– Att stärka dem i sitt språk är helt avgörande för dem som självständiga individer och deras framtida utveckling och utbildning, säger Ingmarie Lagne, skolchef för kommunens förskolor, i ett pressmeddelande.

Fyra specialutbildade förskollärare och/eller specialpedagoger kommer att arbeta på avdelningen, i nära samarbete med en logoped. 
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x