Insändare Publicerad 14:58, 28 augusti 2020

• Storängens egnahemförening slår larm om trafiken genom området • "Riskera inte våra och våra barns liv!"

I torsdags skadades två personer så svårt att ambulanshelikopter behövdes till en av dem och ambulans till den andra. En man blev påkörd av en mopedist med passagerare på Parkvägen i Storängen. Mopedisten, som kom från Duvnäshållet, är misstänkt för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. 

Vi måste få stopp på dessa körningar genom Storängen på väg till skola och jobb. Det är genomfart förbjuden från Vattenverksvägen till Värmdövägen.
Undantag från det förbudet har bara mopeder klass 2 och att döma av hastigheterna är det ett fåtal som har denna klass (max 25 kilometer i timmen).
Vi måste få stopp på genomfartstrafiken NU. 
Vi behöver få ner fordonshastigheten NU.

Ni som är föräldrar till barn med moppebilar och mopeder har ett mycket stort ansvar. Ni måste säkerställa att era barn är så trafikmogna att de inte bryter mot trafikregler. Ni måste berätta för era barn vad förbjuden genomfart betyder, samt berätta vilka risker de tar för andras och egen del när de bryter mot förbudet. Om de ska besöka någon i Storängen gäller 30 kilometer i timmen i hela området. Ni behöver även informera dem om högerregeln samt att man inte får prata i mobiltelefon samtidigt som man kör. På vägen genom Storängen finns ett dagis fullt med barn, längs vägarna i Storängen finns många småbarn, barn cyklar och går på gatorna eftersom områdets smala vägar inte tillåter trottoarer.

Vi har problem med cyklister — i alla åldrar — också. De kommer tyst och mycket snabbt och de hinner inte reagera på ett utspringande barn. Nerförsbackarna på Järlavägen och Ängsvägen verkar vara en bra hjälp att komma upp i en hastighet långt över den tillåtna.

Vi behöver hjälp av trafikpolisen som kontrollerar att trafikregler efterlevs. Vi behöver hjälp av kommunens trafikenhet för att göra det mindre attraktivt att köra genom Storängen.
Många som bor i Storängen har kontaktat kommunen för att få hjälp men uppfattat att man inte fått förståelse och stöd för hus snabb trafikmönstren förändrats i Storängen. 
Vi kommer att kontakta trafikpolisen, vi kommer att kontakta kommunen för att få en översyn av trafiken men i det korta perspektivet behöver vi din hjälp som förälder. Se till att ditt barn och du själv inte kör genom Storängen.

Riskera inte våra och våra barns liv!

Barbro Sjölander
Ordförande, Tjänstemännens egnahemsförening vid Storängen


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x