Kultur & Nöje Publicerad 12:49, 09 augusti 2020

• Utställning avslutas med konstnärssamtal

Kommande helgen är det sista chansen att se Karin Lundgren Tallingers utställning ”Ett andra liv” i Olle Nymans ateljéer. Under lördagens finissage hålls ett konstnärssamtal med textilkonstnären.

”Jag arbetar med en yta där tråd och tygfragment möts på ett sätt som mer relaterar till frihandsteckning och måleri än traditionell textil. Jag arbetar med återvunnet material, klipper sönder, färgar över, färgar av, etsar, trycker och sätter ihop till nya betydelser”.
Så beskriver Karin Lundgren Tallinger sitt skapande. Under sommaren har hennes utställning ”Ett andra liv — en textil reinkarnation” visats i Olle Nymans ateljéer. 

3D-illustrationer
I utställningen undersöker hon förhållandet mellan textilen och den arkitektoniska rumsligheten.
– Som betraktare kan man nästan tro att hon använder rummet som ett papper, när hennes tyg och trådar bildar tredimensionella illustrationer, beskriver Joanna Günther, guide och pedagog på Olle Nymans ateljéer.

I den ”gamla ateljén” har Karin Lundgren Tallinger gjort ett verk som fungerar som tillägg till de verk av Olle Nyman som visas.

I helgen, utställningens sista, finns möjlighet att lyssna på ett samtal mellan Karin Lundgren Tallinger och Tom Sandqvist, författare och professor emeritus i konstens teori och idéhistoria samt docent i konstvetenskap.

Konstnärssamtal på lördag

Olle Nymans ateljéer håller öppet torsdag–söndag klockan 12–18. 

Konstnärssamtal med Karin Lundgren Tallinger på lördag klockan 14.00. Platserna är begränsade och ska förbokas.

Nästa utställning, bestående av litografier av Olle Nyman öppnar den 22 augusti.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x