"Varför är inte trygghetslarmet vattentätt?"

Inte vattentät? FOTO: MOSTPHOTOS
Insändare Publicerad 10:05, 08 juli 2020

• "När jag ska duscha får jag lägga larmklockan på toastolen som jag inte når om jag ramlar i duschen", skriver insändarskribenten som ifrågasätter att larmklockan inte är vattentålig

Jag har uppnått hög ålder och lever ensam så jag bestämde mig för att skaffa ett trygghetslarm, för att känna mig säkrare om jag skulle råka ut för någon olycka till exempel ramla i lägenheten. För övrigt har jag ingen hemtjänst utan klarar mig själv med matlagning, tvätt och övriga sysslor som hör hemmet till.

Sagt och gjort. Jag kontaktade kommunen och fick snabbt ett larm installerat. Döm om min förvåning när det visade sig att larmklockan, som bärs i ett band om handleden, inte är vattentät.
Den plats i lägenheten som det är störst risk att snubbla och ramla är i badrummet som dessutom har hårda ytor att slå sig på. När jag ska duscha får jag lägga larmklockan på toastolen som jag inte når om jag ramlar i duschen.

Det är dåligt av Värmdö kommun att inte köpa in trygghetslarm som gör själ för namnet. Nu betalar jag för något som inte ger mig tillräckligt skydd. 
Det finns larm som är vattentäta. Jag läste på Malmö kommuns hemsida att deras trygghetslarm är vattentäta.

Berit Sjögren


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x