Värmdö Publicerad 15:05, 29 juli 2020

• Fotoprojektet ”Min bild” porträtterar hur coronapandemin påverkar Värmdö

Namn: Gunnar Gardeman
Bor: Gustavsberg
Ålder: 49
Gör: Begravningsrådgivare på Ignis

Hur har coronapandemin påverkat dig?

"Det dröjde innan pandemin letade sig ut till Värmdö, men jag var ändå inte riktigt förberedd. Fast jag är van så blev det här något helt annat. Jag träffade trasiga familjer, familjer i chock. Familjer som inte hade förstått vad som hänt för att förloppet gick så fort. De hann inte träffa den avlidna, inte säga hejdå.

Bårhusen har varit överfulla och vi har åkt och hämtat avlidna så fort det bara har gått. Sedan flyttades problemet till krematorierna, där det har varit kaos. Vi har fått köra till Uppsala och Gävle för att Stockholm saknat kapacitet.

Nu väntar vi på den tredje delen: alla de som har väntat med att boka begravningar. Vi finns med hela vägen och försöker lösa situationerna. Nu blir det hela tiden paniklösningar."

Min bild — Coronaporträtt i NVP

Bild och text är hämtade från Värmdös projekt ”Min bild”, där fotografen Elisabeth Ubbe porträtterar Värmdöbor, som får berätta om hur de påverkas av coronapandemin. NVP publicerar ett urval av bilderna. Läs flera människors berättelser, och se alla andra porträtt, på varmdo.se/minbild.

  • Elisabeth Ubbe

 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x