Sport Publicerad 07:46, 22 juni 2020

• Ny inriktning ger bland annat cricketbana • "En politisk bluff"

Den flyttades. Och blir mindre. Multihallen i Fisksätra har fått ny inriktning av fritidsnämnden.
– Det är skandal som denna fråga hanterats, säger Khashayar Farmanbar, S.
– Vi måste ta ansvar för hela kommunen ­– och även om hallen blir mindre kommer hallen att ha många funktioner, svarar fritidsnämndens ordförande Gunilla Grudevall-Steen, L.

”En politisk bluff”, utropade Nackalistans Bosse Ståldal efter fritidsnämndens nya inriktningsbeslut om multihallen.

För efter att den nya simhallen hamnat i Saltsjö-baden och inte i Fisksätra, utlovades ett ”tröstpris” från Alliansen — en multihall för bland annat friidrott, som skulle placeras på Hamnvägen i Fisksätra.

Men kommunfullmäktiges beslut skrotades för att hallen blev för dyr och komplicerad att bygga, samt att ingen utomstående aktör var villig att bygga och driva den.

I stället beslutade fullmäktige i februari att multihallen, nu med innermåtten 40x20 meter (som en handbollsplan), skulle byggas invid eller ihop med den befintliga Fisksätra sporthall.

På onsdagskvällen beslutade dock fritidsnämnden om en ny inriktning, en betydligt mindre hall på 20x20 meter ihop med den befintliga sporthallen.

– Jag ser det som ett svek. Det kan inte vara rimligt att lova en multihall och så blir det bara 20x20 meter till. Ingen läktare, ingen möjlighet till handboll — i stället en lekyta, säger Khashayar Farmanbar, S.

Nackalistas Bosse Ståldal i fritidsnämnden var inte nådig i sin kritik:

– Multihallen målades upp storstilat, men drogs ned vartefter. Nu visar det sig att Alliansen inte vill att den ska innehålla plats för lagsporter, utan vill krympa den till hälften, trots att hallen räknats in som en fullstor hall i kapacitetsutredningen förra året.

Anledningen till att fritidsnämnden minskar hallen är förhållandena bakom Fisksätra sporthall. En skyddad ek, ett fornminne samt dyra sprängningskostnader gör att man ändrar inriktning, och storlek, för hallen.

Multihallen kommer fortsättningsvis ha inriktning på friidrott, det kommer att finnas en sprintbana och möjlighet att träna hopp- och kastgrenar. Det finns möjlighet för gruppträning och för boxning/kampsport — samt en del för cricket. En kasthall för cricket kommer att utformas, enligt inriktningsbeslutet.

– Man kan se det som en minskning, men också som en ökning. Fisksätra sporthall blir 50 procent större, och får nya fina funktioner. Vi har lyssnat på föreningarna i området, och hört vad de önskar, säger Gunilla Grudevall-Steen.

Det är fritidsnämnden som beställare som anger inriktning, medan kommunstyrelsen som slutgiltigt beslutar om finansiering.


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x