Friidrottare på grönbete

FOTO: JENNY FREJING
Sport Publicerad 07:50, 24 juni 2020

• Boo IF arrangerade dagläger i Velamsund

Kulstötning och häcklöpning i parken. Men också kanot och bad.
Boo IF friidrott flyttade verksamheten till Velamsund.

Förra veckan var det gott om dagläger med idrott i Nacka och Värmdö – det seglades, spelades fotboll och handboll, reds och arrangerades friidrottsläger.

NVP hälsade på Boo IF friidrotts ”bootcamp”-läger vid Velamsunds friluftsgård i Boo. Målet var att blanda olika friidrottsgrenar med allmän träning av de förutsättningar som finns vid Velamsund friluftsgård — dock ingen ridning.
– Det är första gången vi får till ett dagläger den här veckan, och i stället för att trängas med andra klubbar på Björknäs IP testade vi att ha lägret på Velamsund, säger Thomas Lindén i föreningen.
– De flesta har tränat friidrott tidigare, men det finns nybörjare med också, fortsätter han.

25 barn i åldrarna 10–15 år fick prova olika grenar inom friidrotten, men också träna styrketräning på utegym, paddla kanot ­i Velamsundsviken — och bada i Insjön såklart. Som på alla andra dagläger bjöds det på lunch och mellanmål.

En häcklöningsbana var uppställd i gamla slottsparken och barnen fick tävla med att hoppa över och krypa under häckarna och längs en grusgång gick det att stötte Alvin, My och Tor kula. Några fick paddla kanot medan andra fick kämpa med armgång och medicinbollar på styrkebanan.


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x