Vi kavlar upp ärmarna och håller koll

FOTO: JENNY FREJING
Krönika Publicerad 10:00, 19 maj 2020

• "Ni agerade för att ha kvar er mest lokala tidning", skriver NVP:s Hanna Bäckman och tackar läsarna för stödet

Först och främst: Tack! Vi visste det såklart sedan tidigare, men nu fick vi det bekräftat: NVP:s läsare är de bästa man kan ha. Ni läste mina allvarstyngda rader på den här platsen för tre veckor sedan, om hur coronakrisen påverkar den redan vikande
annonsförsäljningen i dagspressen överlag — och om hur även vi på NVP just nu kämpar för att få allt att gå ihop.

Och ni agerade för att ha kvar er mest lokala tidning. Det har skickats många bidrag via Swish och antalet prenumeranter på NVP Plus ökar. Vi har även fått massor med uppmuntrande ord. ”Fortsätt göra en viktig lokaltidning”, ”Har alltid uppskattat NVP”, ”Länge leve NVP” och ”Stöd till bästa blaskan” är bara några exempel.

Dessutom har tidningen Dagens media och Sveriges radios engelskspråkiga kanal Radio Sweden uppmärksammat vår situation genom varsin intervju.

Vi känner oss uppmuntrade och kommer med uppkavlade ärmar att fortsätta hålla koll på vad som händer omkring er.

För tillfället håller vi på att mejsla fram årets sommartidning, parallellt med vårt dagliga nyhetsarbete. Den kommer, precis som vanligt, att skickas med som en bilaga till vanliga tidningen i vecka 25, några dagar före midsommar. Jag kan redan nu utlova somriga reportage, recept och personporträtt — och så korsord, såklart. Håll utkik! Så håller vi ställningarna så länge.

Många sätt att hänga med NVP

Ni vet väl att det finns många sätt att, med hjälp av oss, följa det lokala nyhetsflödet? Ett är såklart vår sajt nvp.se, ett annat är vår Facebooksida (Nacka Värmdö Posten), där vi löpande lägger ut senaste nytt. Därutöver finns vi på Instagram (@nvpse) — och så finns vårt nyhetsbrev, som hållit igång i över ett decennium. Varje tisdag skickar vi ut ett urval av det aktuella innehållet på sajten. Anmäl dig via formuläret, som ligger längst ner på mobilsajten och i kolumnen längst till höger på  desktopversionen.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x