Ingarö Publicerad 09:57, 14 maj 2020

• 70 lägenheter – inflyttning om tre år

Om tre år kan de första seniorerna flytta in i ett helt nytt särskilt boende i Pilhamn. Nu står det klart att Seniorgården AB ska bygga boendet.
– Trist att inte det inte är den kommunala omsorgen som får bedriva verksamhet i nya lokaler, säger Carl Kangas, S.

I Pilhamn på Ingarö har det länge funnits planer på att bygga ett särskilt boende, eftersom Värmdös äldre befolkning väntas öka.

I vintras drog kommunen igång en markanvisningstävling för boendet. 20 anbud kom in, och nu har anbudet från Seniorgården AB — som har byggt 5 000 seniorbostäder under 30 år — utsetts till det bästa.

Enligt kommunen är anbudet, som innefattar cirka 70 lägenheter, väl genomarbetat, med en hemlik boendemiljö, och förhåller sig väl till den kulturhistoriska miljön. Dessutom erbjöd företaget den högsta köpeskillingen för marken. Inflyttning ska kunna ske år 2023.

Kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör, M, är nöjd.

– Jag är glad över att vi skapar allt fler samarbeten med privata aktörer och på så sätt ökar valfriheten, samtidigt som vi minskar kommunens egna investeringar, säger hon i ett pressmeddelande.

Oppositionsrådet Carl Kangas, S, tycket att det är bra att nya platser för äldre tillkommer.

– Samtidigt är det trist att den kommunala äldreomsorgen inte får chansen till verksamhet i nybyggda och ändamålsenliga lokaler som en privat utförare nu får. Genom att kommunen inte äger lokalerna tappar vi kontrollen långsiktigt och det är fortfarande otydligt vem som i slutändan ska driva verksamheten, säger han.

70 lägenheter – inflyttning om tre år

• Boendet, som ska ligga vid Kolströms kanal i närheten av Ingarö kyrka, kommer att innehålla cirka 70 lägenheter.

• Bygget planeras att starta 2021, och första inflyttningen kan ske andra kvartalet 2023. 

Hanna Bäckman

 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x