Sport Publicerad 08:49, 10 maj 2020

• Eldsjäl i Värmdö IF dog av covid-19

Värmdö IF har sorg. Den mest ideelle av alla ideella ledare har gått bort. Värmdö IF:s innebandyordförande och allt i allo Anders Olson, 50, avled i covid-19 i förra veckan.
– Ingen kan ta över hans arbete. Han gjorde två, tre mans jobb, säger Värmdös IF:s kanslichef Niklas Mattsson.

Det ligger blommor och står ljus utanför Värmdö IF:s kansli vid Värmdö sporthall. Det sitter ett stort foto på en skäggig god man i fönstret.

Tränaren, lagledaren, kiropraktorn och sektionsordföranden Anders Olson är borta. Hans bil där hans två hundar brukade välkomna spelare och publik från den öppna bakluckan står inte där längre.
– Han var i Värmdö sporthall i stort sett varje kväll, alltid tillgänglig för ett möte eller ett spontant samtal.  Vi har ännu inte bestämt hur han ska hedras, men det kommer att ske någon form av ceremoni i samband med att säsongen startar till hösten, förklarar Niklas Mattsson.

Det finns gott om goda ledare i Nacka och Värmdö, men få som gjorde så mycket på så många nivåer som Anders Olson i Värmdö innebandy. Anders som blev 50 år, bodde på Ingarö och kom till Värmdö IF som ledare och kiropraktor för 12 år sedan. I nio år var han sektionsordförande för innebandyn, samtidigt som han var tränare och ledare för främst dam- och flicklag.
– Det är mycket hans förtjänst att Värmdö har så många dam- och juniorspelare. Han levde för innebandyn och hjälpte alla som hade problem. Hans kontaktnät som kiropraktor var väldigt stort, berättar Niklas Mattsson.

Värmdö IF:s innebandy bedriver sin verksamhet till största delen i Värmdö sporthall och alla i föreningen visste vem Anders Olson var — och tvärtom.
”Anders har under sina nio år som ordförande i Värmdö IF innebandy alltid varit en fantastisk ambassadör för föreningen och stått upp för vårt klubbmärke och föreningens medlemmar i vått och torrt. En eldsjäl ut i fingerspetsarna som alltid agerat med stort lugn och stor pondus, oavsett vilka frågor och händelser han har fått jobba med. Att Anders hade ett stort och gott hjärta kände alla till”, skriver Värmdö IF på föreningens hemsida.

Alla som besökte Värmdö sporthall visste om Anders var på plats eller inte. Var han där väntade hans två älskade hundar från en öppen baklucka i hans bil.
Hans hundar är omhändertagna och bor nu på en kennel.


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x