Fall av corona i Nacka och Värmdö — skola stänger

Kunskapsskolan Nacka i Finntorp. FOTO: SARA BJÖRKEGREN (ARKIV)
Nacka/Värmdö Publicerad 15:33, 05 mars 2020 Uppdaterad 09:36, 06 mars 2020

• ”Tar väldigt allvarligt på det här” • Gymnastikförening ställer in träningar

Under torsdagseftermiddagen uppdagades fall av coronaviruset i Nacka och Värmdö.

En elev på Kunskapsskolan Nacka har bekräftats smittad, och skolledningen där har nu beslutat att hålla skolan, som ligger i Finntorp, stängd i dag och imorgon, fredag. 

– Vi fick under dagen i dag ett bekräftat fall, och fler elever på skolan ska eventuellt testas. Vi har avslutat skoldagen för i dag och alla elever har fått gå hem, säger Sofi Klang, kommunikationschef för Kunskapsskolan AB.

Hon fortsätter:
– Vi tar väldigt allvarligt på det här. Vi har sökt Folkhälsomyndigheten och sjukvårdsupplysningen för att rådgöra om hur vi ska gå vidare, men det har varit väldigt svårt att få några svar. Vi har därför meddelat alla vårdnadshavare att de ska få ny information senast på söndag om hur det blir i nästa vecka.

Har ni någon plan för hur ni ska bedriva undervisning om avstängningen blir långvarig?
– Vi har goda möjligheter till undervisning hemifrån, i och med att vi har en digital plattform som möjliggör det, säger Sofi Klang.

Som kommunikationschef för Kunskapsskolan i hela landet har hon de senaste dagarna märkt ett starkt tryck från föräldrar.

– Vissa föräldrar tycker att vi ska stänga av alla elever som varit ute och rest. Det blir en hätsk stämning i ett läge där det är viktigt att stötta varandra och de drabbade.

Ett bekräftat fall av corona finns även i GF Wermdö, en gymnastikförening med nästan 1 000 medlemmar. Det gick föreningen ut med på torsdagen.

Klubbens ordförande Lisa Lönnberg berättar för NVP att hon fick informationen under torsdagseftermiddagen. Ledningen agerade direkt genom att skicka ut ett mejl till sina medlemmar. 

– Vi har fokuserat på att informera våra medlemmar. Före det pratade vi med Folkhälsomyndigheten om vilka rekommendationer de har, säger Lisa Lönnberg och tillägger:

– Vi har ställt in våra träningar till vidare. Styrelsen har möte ikväll och då får vi fatta nya beslut om hur vi ska gå vidare.

Läs om coronaviruset och myndigheternas rekommendationer på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Uppdatering fredag klockan 10:50:

GF Wermdö beslutade på torsdagskvällen att ställa in alla träningar och tävlingar under resten av vecka 10, och under hela vecka 11. Även tävlingar i vecka 12 ställs in.


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x