Värmdö Publicerad 17:00, 13 mars 2020

• "Har utmanat gamla föreställningar och skapat en kunskapsinnovation"

Seniornet Värmdö har utsetts till Årets Gustavsbergare 2019 av hembygdsföreningen Gustavsbergs Vänner. De får utmärkelsen för att ha utmanat gamla föreställningar och skapat en kunskapsinnovation av stora mått. ”En jubilar som verkat i tio år, och lyckats förena trevlig social samvaro med ny och nödvändig kunskap”.

Utmärkelsen går till initiativtagaren Birgitta Rynnert, tillsammans med Birgitta Backlund, kassör och Per Zetterqvist, föreläsare. "Få personer är så tydliga med omtanken om detta projekt... Här kan vi i bokstavlig mening tala om att surfa in på iden och devisen "Äldre lär äldre it"" skriver föreningen i diplomet.

Seniornet startade på äldreboendet Gustavsgården i februari 2010, och har nu sin bas i huvudbiblioteket i Runda huset. En gång i veckan, kan alla som vill få inblick i den digitala världen och vägledas av andra seniorer. Med utmärkelsen vill föreningen uppmärksamma insatser eller företeelser i huvudorten som berikar lokalsamhället.

 
Testa NVP Plus - 1 krona om dagen i 3 månader

Testa NVP Plus - 1 krona om dagen i 3 månader

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x