Saltsjöbaden/Fisksätra Publicerad 16:52, 24 mars 2020

• Flera bilar skadades • Klassas som grov allmänfarlig vårdslöshet

Strax efter midnatt på måndagsnatten började en bil brinna på en parkering vid Tippens sporthall. Branden spred sig till ytterligare en bil i vilken det fanns något som orsakade en explosion.
– Branden spred sig till någon form av arbetsbil, alltså inte en vanlig privatbil, och det var något i den som orsakade explosionen, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Polisen klassar explosionen som ett så kallat oaktsamhetsbrott, vilket innebär att man inte misstänker att någon hade för avsikt att explosionen skulle ske.
En anmälan om skadegörelse samt en anmälan om grov allmänfarlig vårdslöshet och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor har dock upprättats.
– Anmälan om skadegörelse gäller bilbranden. I det fallet kan det möjligtvis handla om uppsåt. Men det rör sig i nuläget om en okänd gärningsperson, säger Per Fahlström och tillägger:
– Jag vet inte om det finns någon misstänkt för de andra brotten, men det borde inte vara så svårt att ta reda på i och med att det rör sig om en arbetsbil.

Än är det för tidigt att säga vad som orsakade explosionen, meddelar Per Fahlström vidare.

Vid explosionen skadades flera andra bilar, polisen saknar uppgift om hur många. Dessutom hamnade bildelar på Saltsjöbanans spårområde vilket påverkade tågtrafiken under stora delar av dagen.