Nacka/Värmdö Publicerad 17:00, 23 mars 2020

• SL: ”Alla trafikutövare försöker utöka trafiken så mycket de kan”

Efter morgonens trängsel på bussarna jobbar SL och entreprenörerna som kör busstrafiken nu febrilt för att inte samma situation ska uppstå även imorgon.
– Våra trafikutövare gör allt de kan för att skaka fram fler turer till imorgon, säger Claes Keisu, presskommunikatör på SL.

Under början av förra veckan märkte SL att bara hälften så många som normalt reste med kollektivtrafiken, som en följd av coronaviruset. Uppskattningsvis minskade bussresandet med 50 procent i länet. Dessutom var ungefär 20 procent av personalen sjuka eller hemma för vård av sjukt barn.
Därför beslutade man att justera antalet avgångar. Vilket alltså inte föll väl ut.

Claes Keisu sa att man blev ”tagna på sängen” av trängseln under morgonen.
– Vi har konstaterat att det var väldigt trångt på vissa linjer och vissa turer i morse. Och det är inte bra, säger han.
– Vi kan i nuläget inte säga något konkret om vilka linjer eller vilka turer som kommer att förstärkas imorgon. Men alla trafikutövare jobbar frenetiskt för att försöka utöka trafiken så mycket de kan, med de resurser de har. Ambitionen är att vi kan få en bättre trafiksituation än den man hade i dag, fortsätter han.


 
Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x