Öppet brev Publicerad 10:02, 30 mars 2020

• "Spridningen av covid-19 riskerar att på allvar hota den lokala demokratin". Det skriver NVP:s vd Patrik Staflin och tf chefredaktör Hanna Bäckman i ett öppet brev till NVP:s läsare

 

Vi befinner oss i en historiskt allvarlig situation, med en global pandemi som oroar och berör oss alla på djupet.
Spridningen av covid-19 påverkar även det lokala näringslivet och riskerar att på allvar hota den lokala demokratin.

Nacka Värmdö Posten har under drygt 30 år bevakat lokalsamhället utifrån den demokratiska principen att information och beslut som berör invånarna i Nacka och Värmdö ska vara tillgänglig för alla — oavsett var man bor eller vem man är. Därför skickar vi ut tidningen gratis, hem i brevlådan, till alla invånare i kommunerna varje vecka året om. 

Utan lokaltidning skulle Nacka och Värmdö legat i medieskugga sedan länge, då bevakning från morgonpressen av våra kommuner numera är så gott som obefintlig.
Detta har endast varit möjligt tack vare våra annonsörer som står för samtlig finansiering av papperstidningen. Utan annonsintäkter skulle det helt enkelt inte vara möjligt att producera och dela ut din lokaltidning gratis i din brevlåda.

Och eftersom papperstidningen är helt annonsfinansierad har vi inte, till skillnad från prenumererade tidningar, någon möjlighet till ekonomiskt stöd från staten för vår journalistik. För att få stöd för tidningsutgivning krävs i dag nämligen att man har ett visst antal tusen betalande prenumeranter. Varför journalistik skulle vara värd mer i en tidning man betalar för än i en som är gratis är svårt att förstå. Våra reportrar, fotografer och redaktörer gör samma arbete och har samma utbildningsnivå som journalister på vilken betald eller prenumererad nyhetstidning som helst.

På bara ett par veckor har allas våra liv förändrats drastiskt. Många branscher befinner sig i fritt fall. I dessa tider, då vi förväntas hjälpas åt, vill vi uppmuntra och vädja till er kära läsare att stödja våra lokala näringsidkare.
Det kan ni göra genom att ta del av våra annonsörers kampanjer. Då stödjer ni inte bara den lokala näringsverksamheten, lokala arbetstillfällen och den gratisdistribuerade tidningen — i förlängningen stöttar ni dessutom demokratin i en svår tid.
Vi finns till för er, och tillsammans kan vi bygga ett starkare lokalsamhälle.

Patrik Staflin, vd
Hanna Bäckman, tf chefredaktör

 
Testa NVP Plus - 1 krona om dagen i 3 månader

Testa NVP Plus - 1 krona om dagen i 3 månader

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x