Näringsliv Publicerad 14:08, 15 februari 2020

• Coop satsar på lokal gårdsförsäljning • "Hoppas naturligtvis på merförsäljning"

Coop satsar på lokal gårdsförsäljning via sin e-handel i Storstockholm. Av drygt ett 20-tal leverantörer kommer tre från Värmdö.
– Helt fantastiskt, nu har vi möjlighet att fokusera mer på själva produktionen av varorna, säger Åsa Levén på Säby gård.

Coop har nyligen lanserat en egen satsning på produkter från små lokala leverantörer i sitt e-handels-erbjudande.
I nuläget finns det ingen annan butik på Värmdö där kunden kan handla lokala gårdsprodukter online, utan då får kunden åka till butik eller till gården. För närvarande är 24 gårdar från Uppland, Roslagen, Södermanland, Gotland och Stockholm, med i satsningen, varav tre på Värmdö; Värmdö bryggeri, Värmdö musteri och Säby gård. 
– Som litet företag blir det väldigt tidskrävande och dyrt att hela tiden prata och komma överens med flera olika butiker och handlare i lokalområdet och leverera. Dessutom är det väldigt svårt att nå ut till en bredare massa. Så med en stor samarbetspartner som Coop, som når nästan två miljoner hushåll i en stöt, kommer vi ha möjlighet att fokusera mer på själva produktionen av varorna, säger Åsa Levén, medgrundare av Säby gårdsprodukter.

Logistiken blir smidig eftersom alla produkter levereras till Coops centrala e-handelslager i Kungens kurva.
– Det är en stor fördel att slippa köra runt. Dessutom är vi flera mindre producenter i området som går ihop. På Säby ligger också Värmdö musteri och Värmdö bryggeri, så vi plockar ihop våra varor tillsammans och samkör. Vad detta resulterar i kan vi bara spekulera i men vi hoppas naturligtvis på merförsäljning, säger Åsa Levén.

Gårdsbutiken har pilottestats under de senaste veckorna och ligger som en egen flik på Coop:s e-handelssida, men produkterna kan kombineras med den vanliga kassen. Kunden beställer och kan få varorna hemkörda, eller själv hämta vid Stora Coop på Värmdö marknad.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x