Nacka Publicerad 09:06, 26 februari 2020

• Olof Thunberg blev 94 år

Skådespelaren, regissören och Nackabon Olof Thunberg är död. Det skrev hans barnbarn, klimataktivisten Greta Thunberg på Instagram under tisdagskvällen.
”Igår gick min farfar Olof Thunberg bort. Han var en av Sveriges största skådespelare och har stått på scen i över 75 år. Vi saknar honom fruktansvärt mycket”, skriver hon.

Olof Thunberg har under sin långa karriär medverkat i en lång rad filmer och tv-produktioner. Han är även känd som berättarrösten i Bamse och gjorde den svenska rösten till tigern Shere Khan i den svenska versionen av Djungelboken — både i första filmen 1967 och i uppföljaren 35 år senare.

Svante Thunberg, Olof Thunbergs son och Greta Thunbergs pappa, skrev på tisdagskvällen ett långt inlägg på Facebook, där han bland annat berättade om dödsorsaken.
”Min pappa blev nästan 95 år. Han var nog den snällaste människan jag träffat. Lika snäll som Bamse. Sista gången vi sågs var förra helgen då Greta och jag lämnade honom i Ektorp framför skidskyttet på SVT. Han var mer intresserad av den än vårt småprat ... sex dar senare kom vinterkräksjukan mitt i natten och det blev komplikationer, dubbelsidig lunginflammation och blodförgiftning och jag hann precis hem från Hamburg innan han försvann från medvetandet. Jag sov på golvet vid fotändan på sängen på Södersjukhuset och Beata, Malena och jag fick hålla hans hand och säga att allt kommer bli bra”, skrev han.

Olof Thunberg bodde länge i Värmdö, men under sina sista år bosatt i Nacka.

 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x