Ny sprängningsmiss vid Skurubron

FOTO: LÄSARBILD
Nacka Publicerad 11:18, 24 februari 2020

• Stenar ut i körbanan • Påfarten från Skuru avstängd

Måndagsmorgonens sprängningsarbete vid arbetet vid nya Skurbron gick fel, för andra gången på mindre än en månad har påfarten från Skuru, som många av SL-bussarna använder,  blivit avstängd.

Stora stenar kom ut i, den tillfälligt avstängda, körbanan och barriärerna vid påfarten välte då den planerade sprängningen mot Skurupåfarten blev för kraftig.

– Jag kan bekräfta att vi tvingats stänga av påfarten från Skuru för att flytta tillbaka barriärerna. Själva 222:an som skulle vara avstängd i tio minuter kl 10, var avstängd i 17 minuter för att vi skulle kunna ta bort sprängsten från körbanan, säger pressinförmatören Thomas Pihl på Trafikverket.

– Men ingen person har kommit till skada och så fort vi fått ordning på barriärerna på påfarten från Skuru kommer den att öppnas. Men avstängningen kan ta tid, men inte längre än till klockan 16.

Trafiken, även SL-bussarna, dirigeras nu om från Värmdövägen för att åka en bit på 222 mot Stockholm, och där vända vid av- och påfarten vid Skvaltan, för att sedan komma upp på 222:an och sedan Skurubron.

NVP var på plats och kunde konstatera att rejält med berg lossnat från bergsidan invid motorvägspåfarten, att räcket som tidgare skiljt vägbanan från den sedan länge avstängda cykelbanan var helt nedmejat, och att de stora betongsuggorna till barriärer var välta. Just arbetet med att vända upp betongsuggorna var besvärligt då de satt fast med gjutjärn.

För en månad sedan hände en liknande misslyckad sprängning. Då var det ett stort stenblock som lossnade och hotade att falla ut i vägbanan. Då stängdes trafiken på väg 222 över Skurubron av helt och delvis under en eftermiddag som skapade stora trafikproblem. Påfarten från Skuru var avstängd under ett helt dygn.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x