Nacka Juniors släppte fram juniorer i futsalligan

FOTO: RYNO QUANTZ (ARKIV)
Sport Publicerad 14:57, 10 februari 2020

• 15-årige Ilyas Alaoui gjorde två mål • Förlust mot Örebro SK

Nacka Juniors i högsta futsalligan har haft en tung vinter. Laget har radat upp förluster, och på slutet har även många av seniorspelarna slutat, bytt klubb eller bytt tillbaka till fotboll.

Så när i princip avsågade bottenlaget Nacka Juniors tog emot Örebro SK ställde Nacka Juniors upp med ett helt juniorlag, inklusive två semniorer.

– Vi har vunnit det mesta på pojksidan i futsal genom åren. Vi kom till final i ST-cupen och fick kvala till pojk-SM. Så vi tänkte: varför inte testa vingarna mot eliten?, säger tränaren och Sicklaprofilen Mathias Tiberg.

Sickla/Nacka Juniors gjorde en bra match, förlorade till sist med 4–6, ett resulatat som är bra mycket bättre än de senaste matcherna för Nacka Juniors.

– Det gick rätt bra. Vi hängde med och 15-årige Ilyas Alaoui gjorde två mål, berättar Mathias Tiberg.

För några år sedan gick Sickla IF fotboll och futsalklubben Nacka Juniors ihop i ett samarbete vilket gjort att många av Sicklas unga spelare spelat i Stockholms futsalligor under vintrarna i Nacka Juniors namn.

– Vi kommer att fortsätta med juniorerna i högsta futsalligan de sista matcherna. En bortamatch, mot IFK Götreborg, men resterande på hemmaplan. Det blir en bra utmaning.

  • Jalmar Carlson