Nacka hockey vann streckmatch – igen

FOTO: NADIA ENEDAHL (ARKIV)
Sport Publicerad 16:37, 10 februari 2020

• Avgjorde i förlängning • Krossade Haninge

Nacka hockey, som startade Alltvåan östra så fint men som tappade formen, har nu fått grepp om en kvalplats igen. Efter förra veckans segrar blev det seger med 4–3 efter förlängning borta mot Åker/Strängnäs, och sedan 7–4 (4–0, 2–0, 1–4) mot Haninge som före matchen låg en poäng före Nacka.

Som periodsiffrorna visar var Nacka i klar ledning inför den sista perioden efter att bland annat Philip Nilsson-Fornes med sina tre mål briljerat. Övriga mål mot Haninge gjordes av Lukas Hilding 2, Alexander Sågström och Gustav Aderskog.

Hemmalaget Åker ledde med 3–1 i första perioden i veckans första match, men Nacka kom tillbaka i andra och hade 3–3 efter två perioder. Efter en mållös tredje period avgjorde Nacka i förlängningen och tog två viktiga poäng, och knappade in på topplagen.

Nackas mål gjordes av Lucas Lindstedt, Ael Sandquist, Lukas Hilding och Fredrik Schlyter.

De två segrarna gör att Nacka nu ligger över kvalstrecket på fjärde plats, och redan på fredag väntar en ny viktig match mot Järfälla, som laget kan gå förbi meed en ny seger.

  • Jalmar Carlson