Näringsliv Publicerad 07:54, 19 februari 2020

• Årets Nackaföretag, krog och konferensanläggning utses • Affärsmingel och hållbarhetsvisualisering

På torsdag är det dags för landets kanske bästa, och uthålligaste, företagarmässa — Nacka Företagarträff i Nacka strand.
Och detta 26:e år med hållbarhet som tema.
– Men i grunden är det den vanliga mässan, förklarar Milla Ottosson Sippola, marknadsansvarig på Företagarna Nacka Värmdö.

Bland företagare i Nacka, och bland näringslivsutvecklare och företagarorganisationer i landet är Nacka Företagarträff en trevlig mötesplats — och lite av en föregångare bland kommunala mässor.
– De som kommer utifrån säger att vår mässa är bra och stabil, lite av en förebild för andra kommuner, säger Milla Ottosson Sippola.

I år har utställarna fått en utmaning; att transparent visa hur pass hållbart deras företag är enligt ett digert 17-punktsprogram — Agenda 2030.
– Vi har bett utställarna att i förväg definiera sina hållbarhetsmål. Sen kommer dessa att kunna visualiseras i vår hållbarhetsmonter, samt i deras egna. Det är inte så att företag som inte når upp till alla målen behöver skämmas, men har man inte börjat tänka på dessa frågor är det dags nu, menar Milla Ottosson Sippola.

Hållbara talare
En av huvudtalarna, Eva Karlsson från klädföretaget Houdini i Nacka, kommer tala under temat ”Hållbart näringsliv — hållbar värld”. En annan, Gustav Stenbeck, har ”Hållbra, hållbättre, hållbäst” som utgångspunkt i sin föreläsning.

Företagarträffen startar för utställarna 7.30, öppnar för allmänheten mitt på dagen och stänger en stund efter att den stora prisutdelningen avslutats efter klockan 19.
– Vi räknar med över hundra utställare och kanske 2 000 besökare. På förmiddagen är det mer en seminariedel. En ny sak är att vi har ett specialsemina-rium om upphandling för byggentreprenörbolag i år, företag som kanske inte haft ”tid för oss”, berättar Milla Ottosson Sippola.

Mingel och prisutdelning
Förutom förmiddagens affärsmingel då företagare får mötas och hitta nya bekantskaper och affärsmöjligheter, så är givetvis kvällens prisutdelning en höjdpunkt.

Årets Nackaföretag ska utses, årets krog, årets konferensanläggning och årets Nackaprofil, samt Företagarnas eget pris: årets företagare i Nacka.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x