Guldbron mer försenad — men avstängningen påbörjas ikväll

FOTO: DBOX (ILLUSTRATION)
Nacka Publicerad 15:33, 14 februari 2020

• Tar tio dygn från Gibraltar till Stockholm

Guldbron till nya Slussen är försenad, som NVP.se berättade i måndags. Den skulle ha anlänt till Slussen i dag, fredag. Det ändrades först till mellan den 22 och 24 februari. Och nu uppger Eva Rosman, kommunikationsansvarig för nya Slussen, att den beräknas komma mellan 25 och 27 februari.

–  Eller så här: det tar tio dygn från Gibraltar och båten ligger ännu kvar, säger Eva Rosman.

Men de planerade avstängningarna på Stadsgården påbörjas i dag – och kan möjligen förlängas till efter den 5 mars.

Den gyllene bro som ska monteras vid Slussen har stött på hinder på sin väg från Kina. Det jättefartyg som bron fraktas på — 53 meter brett och 227 meter långt — har legat stilla i Medelhavet, i närheten av Gibraltar, för att vänta ut ett oväder i Biscayabukten.

– När bron väl kommer till Stockholms skärgård kommer lotsar att hjälpa till, och den sista färden in mot stan måste genomföras dagtid. Så den dag den väl kommer till Slussen kommer den ungeför vid 15-tiden, berättar Eva Rosman.