Värmdö Publicerad 15:33, 03 februari 2020

• Drygt 20 barn berörs • Stor oro bland föräldrar

Kullsvedsskolans särskilda undervisningsgrupper för elever med diagnosen autismspektrat föreslås flytta till Brunns skola.

Förslaget är att flytta klasserna läsåret 2020/2021.

Tre klasser, och cirka 24 barn berörs.

Förslaget väcker stor oro bland föräldrar. Elisabeth Rosenqvist har en 11-årig son som har gått på Kullsvedskolan sedan 2016.
– Vi är jätteoroade för att den kunskap och komptens som finns ska försvinna och att något som fungerar ska ändras till något som inte fungerar, och för hur kommunen ska möta upp förändringen, med den kompetens och kunskap som behövs, säger hon.

Föräldrarna är också oroliga för om Brunns skola, som går med underskott och har fått säga upp ett antal pedagoger, har lokaler som är anpassade för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF.
– Många barn har gått i Brunns skola och misslyckats där innan de kom till Kullsvedsskolan och kommer att ställa sig frågan; ska jag tillbaka till Brunn nu. Vi är oroliga för att det blir mer frånvaro och att många barn kommer att känna sig mer utanför, säger Elisabeth Rosenqvist.

För två år sedan rapporterade NVP om att resurklassernas framtid på Kullsvedsskolan var osäker.

På torsdag ska utbildningsnämnden ta beslut om resursgrupperna. Förutom förslaget om flytten av autismgrupperna föreslås även att Viks skolas klasser för elever med språkstörning utökas med årskurs 4-6 och att en undervisningsgrupp för elever med språkstörning för årskurs 7-9 inrättas på Hemmestaskolan.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x