Värmdö får 2,1 miljoner för vattenprojekt

FOTO: VÄRMDÖ KOMMUN
Värmdö Publicerad 07:50, 16 januari 2020

• Samarbete med KTH för att hitta småskaliga lösningar för vattenförsörjning

Innovationsmyndigheten Vinnova delar ut ytterligare 2,1 miljoner kronor till Värmdös projekt för att utveckla nya hållbara och småskaliga lösningar för vattenförsörjning, tillgång till säkert dricksvatten och god vattenstatus i Östersjön. 

Bakom projektet ”Pelago – testbäddar för samhällets utmaningar” står Värmdö kommun, KTH Vattencentrum, samt företaget Ecoloop och Skärgårdsstiftelsen. Total budget ligger på 4,2 miljoner kronor, varav parterna står för hälften.

En testbädd för vattenförsörjning där forskare, entreprenörer och kommunen samverkar, ska nu testas i en verklig miljö på Sandön. Dessutom ska avfallsfrågan studeras på några andra öar i Värmdös skärgård.

En förstudie gjordes 2018, som finansierades med 500 000 kronor av Vinnova. En slutrapport ska lämnas i december 2021 till Vinnova.


 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x