Värmdö Publicerad 10:17, 31 januari 2020 Uppdaterad 11:59, 31 januari 2020

• 40 nominerade • En av tre finalister

Föreningen Välkommen till Värmdö vann andrapris på Guldhjulets gala i veckan. Föreningen arbetar med att hjälpa nyanlända att komma in i samhället, och var en av tre finalister som gick till final.

– I år har vi koncentrerat oss på de organisationer som arbetar med integration. Och alla som vann arbetar med det, och därför kunde Välkommen till Värmdö komma så här långt, säger Teresa Afonso Leimdörfer, grundare av Guldhjulet.

Grundaren Ebba Hagander Mir och Mohammed Mustafa tog emot priset.

– Vi är glada och stolta finalister. Vinnarna var värdiga vinnare. Vi hade dock behov av den stora prissumman. Vi pratar redan om samverkan med de andra finalisterna, säger Ebba Hagander Mir.

Vinnaren blev Möjligheternas plats i Sollentuna som arbetar med integration och arbetsmarknadsinsatser för ungdomar. På delad andraplats kom Right to play Sweden som arbetar för en sund och trygg värld för barn och unga genom idrott, utbildning och lek.

Guldhjulet fick in över 40 nominerade organisationer. Fem av de inskickade bidragen har man träffat för att göra en utvärdering av, och av de valde man sedan ut tre som man gjorde ett längre besök hos för att utvärdera verksamheten.

Prissumman för vinnaren var 250 000 kronor, och för andraplaceringarna 35 133 kronor.

Välkommen till Värmdö riskerar, som NVP berättat, att bli av med ett, av två avtal, man har med Värmdö kommun.

Guldhjulet arbetar mot våld och förtryck

Guldhjulet är en politiskt och religiöst oberoende ideell förening som årligen delar ut ett pris till en organisation som arbetar mot våld, förtryck eller diskriminering i Sverige.

Föreningen grundades av Teresa Afonso Leimdörfer, som kom från Angola till Sverige 1986.

Vem som helst kan nominera organisationer till Guldhjuletpriset. En jury utser därefter vinnare.

Priset delades ut för första gången 2016.

Hittills har föreningen betalat ut prispengar på cirka 700 000 kr. Guldhjulet finansieras av donationer från företag och privatpersoner.

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x