Saltsjöbaden/Fisksätra Publicerad 17:05, 07 januari 2020

• Flera inbrott under julhelgerna • Sköt fyrverkerier och tömde brandsläckare

Fisksätra sporthall har utsatts för omfattande skadegörelse under julhelgerna. Bland annat har inbrotts- och brandlarm slagits ut. Nu är hallen stängd i väntan på att det som förstörts ska åtgärdas.

Vid tre tillfällen under julhelgerna har okända gärningspersoner tagit sig in i sporthallen i Fisksätra. Brandsäkerhetssystem, inbrottslarm och utrymningsvägar förstördes vid inbrotten. Dessutom tömdes samtliga brandsläckare, i lokalen.
– Det har även klottrats och krossats rutor. Och har även skjutits fyrverkerier i lokalen. Det är rätt omfattande skadegörelse, det är väldigt tråkigt, säger Per Hallsten, chef för lokalförsörjning i Nacka kommun.

Sedan det första inbrottet har man satt in utökad bevakning med väktare.
– Men väktarna var ju inte där hela tiden så personer kunde ta sig in ändå. Sedan det sista inbrottet har vi haft stationär bevakning på platsen, säger Per Hallsten.

Sporthallen är just nu stängd för att återställa och reparerar det som förstörts.
– Det primära är att få ordning brandlarm och andra saker kopplade till brand- och utrymningssäkerheten. Är inte det åtgärdat får ingen vara där. Att återställa ytskikt — sanera klotter till exempel — är den lilla delen i det här. Det som kommer vara dyrt är att åtgärda larmen och ersätta fönsterrutor, säger Per Hallsten.
Han fortsätter:
– Förhoppningen är att sporthallen ska kunna öppna inom en eller två dagar, allra senast i slutet av veckan. 

 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x