SD i Värmdö står inte bakom Kent Ekeroths utspel

Kent Ekeroth. FOTO: JENNY FREJING (ARKIV)
Värmdö Publicerad 15:01, 10 januari 2020

• ”Jag hade inte uttryckt mig så”

Tidigare SD-riksdagsmannen Kent Ekeroth, som nu sitter i Värmdös SD-styrelse, har hamnat i blåsväder – igen.

Ekeroths twittrande om huruvida svenskarna som dog i flygkraschen i Iran var svenskar eller inte tvingade till sist SD:s gruppledare i Värmdö, Thorulf Empfevik, att meddela att han och partiet i Värmdö inte stod bakom de orden:
– Det här är inget jag står bakom. Jag kan inte styra vad han skriver men jag hade inte uttryckt mig så. Det spelar ingen roll var du är ifrån, en flygolycka är alltid tragisk, sa Thorulf Empfevik till Aftonbladet. Dock utan att nämna om partiet tänkte komma med några åtgärder mot Ekeroth.

Senare i veckan kom också Kent Ekeroth, den tidigare riksdagsmannen och partiets talesman i rättsfrågor som dock lämnat rikspolitiken, med sin förklaring.

”Tweeten kritiserade svensk medias användning av ordet ’smålänningar’, vilket knappast går att missförstå eftersom det poängterades både i texten jag skrev och i bilden ja la upp. Att dumvänstern på Twitter sen spelar dumma och medvetet försöker missförstå är inget nytt. Säger mer om dem, och er säkerligen, än något annat”, skrev Ekeroth till tidningen.

NVP har sökt Thorulf Empfevik för en egen kommentar.