Värmdö Publicerad 16:08, 16 januari 2020

• Mötesplatsen för ungdomar öppnar i februari • Ungdomarnas kamp gav resultat

Så är det klart –  den nya mötesplatsen för ungdomar i Gustavsberg – ”The Noise” kommer att invigas i februari.
– Det blir på Alla hjärtans dag, 14 februari – som en kärlekshandling, säger Goran Saabo ­– en av ungdomarna som engagerat sig för att få tillbaka en mötesplats.

Under ett antal månader har fritidsgårdsenheten och fritidskontoret arbetat hårt tillsammans med två ungdomar för att få till en mötesplats på gymnasiet G2, som en ersättning för Gurraberg som stängdes i maj.

Beslutet, som togs för att hyran var för hög i Gustavsbergs centrum, kom att engagera många ungdomar och en protestlista på över 400 namn skrevs under. Dessutom skrevs en rapport baserad på 350 ungdomars åsikter och behov.

– Nu är vi glada och förväntansfulla. Lokalerna är bra, och det kommer att bli en bra musikscen med bra program. Det var Annie (Håkansson) och Julia (Cockin Wölck) som drog igång arbetet med att få till det här i G2, säger Goran Saabo som hjälpt Annie efter att Julia Cockin Wölck flyttat utomlands.

Processen blev längre än tänkt men efter nio månader utan mötesplats startar nu ”The Noise”, som är döpt efter 80-talsbandet från Gustavsberg, Noise.

– Det har varit en hög prioritering för nämnden att få till den här mötesplatsen på G2 för våra ungdomar. Vi är därför glada att över att äntligen få till en plats dit alla kan känna sig välkomna och där de unga själva bestämmer vad som händer och ska hända, kommenterade Jasmin Farid, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

”The Noise” kommer att vara öppen på under tre månader, på försök.

– Gurrabergs nedläggning var ett slag i ansiktet mot ungdomarna. Deras kamp för en ny mötesplats har varit lång men vi är glada över att The Noise äntligen kan öppnas på G2. Som vi tidigare påpekat så ges verksamheten inte tillräckligt med tid att utvärderas på. Vi vill ha ett löfte från Moderaterna om att en mötesplats kommer finnas kvar efter de här tre månaderna, säger Julia Ekedahl-Lotoft, S, 2:e vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden till NVP.

– Vi kommer till att börja med att hålla öppet tio gånger. Vi jobbar på programmen, men det är bara invigningsprogrammet som är spikat, säger Goran Saabo.

  • Jalmar Carlson

 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x