Stadsgården stängs — stadshuset öppnar

FOTO: NADIA ENEDAHL, DBOX (ILLUSTRATION)
Nacka Publicerad 14:15, 27 januari 2020

• Många busslinjer ställs in när nya Guldbron vid Slussen ska på plats • "Det lär bli svårare för våra medborgare att ta sig till jobben"

Minns ni snökaoset i november 2016? Då öppnade Nacka kommun stadshuset för behövande.

Nu planerar kommunen att göra samma sak när Stadsgården stängs för biltrafik i över två veckor när ”Guldbron” läggs på plats.

Den har byggts i Kina, och den har färdats över Indiska Oceanen. För närvarande ska den vara i Suezkanalen.

Men när den nya stora åttafiliga guldbron som är 140 meter lång och väger 3 700 ton kommer till våra trakter och till slutdestinationen Slussen kommer all privattrafik, och viss busstrafik, på Stadsgården att stoppas under tre veckor.

– Det lär bli svårare för våra medborgare att ta sig till jobben. Så vi kommer att öppna stadshuset för de Nackabor som hellre vill jobba härifrån, berättade Nacka kommuns Mats Bohman, Nacka kommuns trafik- och fastighetsdirektör, på ett informationsmöte i Nacka stadshuset på måndagen.

Det stora broprojektet vid Slussen då alltså den enorma bron ska monteras gör att Stadsgården stängs av för biltrafik från fredag den 14 februari till måndag den 2 mars.

Guldbron placeras först ute i Saltsjön i väntan på att landfästen och mellanstöd görs klart. Under de två veckorna måste Stadsgården stängas av då den långa bron måste vridas ut över körbanorna på Stadsgårdsleden för att kunna placeras på plats.

Så under hela vecka 8 och vecka 9 kommer Stadsgården gå att använda om du åker buss, men inte med alla linjer. De busslinjer (som heter något med C) som normalt går in till Centralen är inställda.

Indragna busslinjer

25C dras in

405 dras in

411C dras in

435C endast morgontrafik till Medborgarplatsen

443C dras in

445C enbart morgontrafik, körs till Slussen

446C dras in

448C ersätts av 418 till Orminge

480C enbart morgontrafik till Medborgarplatsen

Nacka/Värmdöbussarna till Slussen påverkas inte av avstängningen.

  • Jalmar Carlson