Daniela De Jong bäst när Skuru vann igen

Daniela De Jong, Skuru IK. FOTO: RYNO QUANTZ (ARKIVBILD)
Sport Publicerad 09:32, 03 januari 2020

• Säker seger mot Skövde • Tvåa i tabellen

Efter över en månad utan elithandboll i Nacka bollhall visade Skuru IK klass när man besegrade Skövde med 35–25 (19–11). Bäst på plan var Skurus lagkapten Daniela De Jong med sex mål och fem målpass – trots att hon vilades stora delar.

Skövde skapade inga problem alls för Skuru denna gång. Efter ledning med 4–0, 7–1 och 11–4 valde Skurus tränare Mats Cardell att vila sina förstaval – och matchen blev något jämnare.

– Jag är nöjd med 35 mål framåt – kanske släpper vi in lite för många mål till sist. Men vi bytte mycket och testade lite nytt. Vi har tränat hårt under VM-uppehållet och det lär vi ha nytta av, sa Cardell.

– Och tänk att Ulrika (Olsson, storstjärnan) bara gjorde ett mål från distans. Där lyckades Skövde, fortsatte han.

I stället fick andra kliva fram. Som Daniela De Jong som inte missade ett enda skott, och också gjorde fem målpassningar.

– Jo, det gick bra. Nej, jag satte nog mina skott i dag, sa lagkaptenen efteråt.

Skövde kämpade på och fick lite kontakt vid ställningen 21–15 i början på andra halvlek och försökte störa Skuru med ett utgrupperat försvar, men då tog Skuru ut målvakten i anfall och fick övertag som Skövde inte kunde stoppa.

I Skurus mål var annars Evelina Eriksson tillbaka efter skada. Hon inledde strålande, men tappade koncentrationen på slutet.

Efter att halva serien har spelats ligger Skuru, som väntat, med i tabelltoppen.

  • JALMAR CARLSON