Straffet står fast för Shayans mördare

Älta Publicerad 13:02, 05 december 2019

• Högsta domstolen prövar inte målet • 26-åring dömdes till högsta möjliga tidsbestämda straff

I juli dömdes en 26-årig man till 18 års fängelse för mordet på Ältabon och lärarstudenten Shayan Gaff. Shayan Gaff sköts ihjäl i oktober när han och hans kusin lämnade en restaurang i Segeltorp i Huddinge kommun. Polisens och åklagarens uppfattning är att Shayan förväxlades med en annan person, som var lik honom utseendemässigt.

Svea hovrätt fastställde domen i oktober. I november överklagade 26-åringen, som nekar till brott, till Högsta domstolen. I överklagan skrev mannens advokat, Ekrem Güngör, att hans klient ville frias helt, eller åtminstone få ett lindrigare straff.
Nu meddelar Högsta domstolen att de inte kommer att pröva fallet. Därmed står straffet på 18 års fängelse fast.

26-åringen är även dömd för mordförsök på Shayan Gaffs kusin.
Enligt tingsrätten agerade mannen ensam, och lämnade efter skjutningen platsen på en scooter som senare hittades i en källare i Vårby gård.
Bland bevisningen i fallet DNA-spår från mannen på scootern och på mordvapnet.