Politiker trötta på skräp — föreslår kameror

Nedskräpningen i Nacka har ökat. FOTO: NVP Arkiv
Nacka Publicerad 08:54, 12 december 2019

• Vill ha kameraövervakning och bättre belysning

Allianspolitiker i natur- och trafiknämnden har tröttnat på nedskräpning vid återvinningsstationerna i Nacka. I ett nytt politikerinitiativ skriver de bland annat att nedskräpningen har ökat den senaste tiden på vissa platser.

 – Vid återvinningsstationerna dumpas mycket skräp, allt ifrån mat till andra saker som inte ska vara där. Mycket skräp och dunkel belysning skapar otrygghet, säger Hans Peters, C, kommunalråd och ordförande i nämnden.

Nu vill de ta fram åtgärder för att minska risken för dumpning av fel saker och underlätta inrapportering när kärl är fulla. Kameraövervakning och bättre belysning kan vara några lösningar, enligt Hans Peters:

­– Det skulle kunna göra personer mindre benägna att dumpa saker. Och tydligare skyltning för inrapportering av fulla kärl kan se till att städning av platserna sker fortare.

  • Jasmine Gestblom