Ny dom om plastikkirurgens leg

Nacka Publicerad 11:43, 13 december 2019

• Läkarlegitimation återkallas — igen • Har gjort bristfälliga näsoperationer 

För ungefär ett år sedan beslutade Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnds, HSAN, att återkalla läkarlegitimationen för en Nackabaserad plastikkirurg.
Inspektionen för vård och omsorg, IVO, hade kritiserat plastikkirurgen för ett stort antal bristfälliga näsoperationer, med bland annat andningshinder följd. HSAN bedömde därför att läkaren hade varit grovt oskicklig i sin yrkesutövning.

Efter en överklagan beslutade förvaltningsrätten, i juni, att upphäva HSAN:s beslut.
IVO överklagade förvaltningsrättsdomen till kammarrätten som nu beslutat att gå på HSAN:s linje om att återkalla plastikkirurgens läkarlegitimation. Beslutet kan överklagas till Högsta Förvaltningsdomstolen.