Teorin: Kvinnan sköts under videoinspelning

FOTO: CARL LUNDBORG (ARKIV)
Ingarö Publicerad 11:36, 10 december 2019

• En artist med många spelningar på Spotify • Spelade in musikvideo i ett skärgårdshus • Ytterligare en person anhållen

Under natten mot söndagen stoppades en ambulans av en eller flera personer på Ingarö. De överlämnade sedan en skottskadad kvinna till ambulansen, som förde henne till sjukhus.

Två män greps senare under natten för skjutningen, misstänkta för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada. En av dem släpptes, men är fortsatt misstänkt. Den andra är anhållen och fortsatt frihetsberövad.

Nu framkommer nya uppgifter om fallet. Förundersökningsledaren, åklagare Jonas Bergendal, berättar för NVP att kvinnan troligen blev skjuten under en inspelning av en hiphopvideo i en skärgårdsfastighet, som hyrdes ut för ändamålet.

– Det är mycket i utredningen som tyder på det, bland annat uppgifter från personer som har hörts och fynd som gjorts på brottsplatsen, säger Jonas Bergendal.

Rör det sig om en känd artist, med många spelningar på Spotify?
– Ja, det verkar som det. Men artisten i fråga har inte frihetsberövats. Det är för tidigt att uttala sig om den personens eventuella roll i detta.

Hur gick det till när kvinnan blev skjuten?
– Det är något som utredningen får visa. 

Jonas Bergendal uppger att kvinnan blev skjuten i armen och att hon inte är livshotande skadad, men att hon fortfarande är kvar på sjukhus. Han säger även att det handlar om grov oaktsamhet från gärningspersonens eller -personernas sida.

Han berättar även att ytterligare en man är anhållen, misstänkt för inblandning i skjutningen. Även för honom är brottsrubriceringen grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada.

– Vad hans eventuella roll varit är oklart. Vi ska höra honom med hans försvarare, säger Jonas Bergendal. 

  • Hanna Bäckman