Sport Publicerad 14:40, 10 december 2019

• Fotboll på juldagen för 28:e gången • Sju lag anmälda

FOTBOLL. Den traditionella Juldagscupen i innefotboll för herrseniorlag, det inofficiella Nacka/Värmdömästerskapet som arrangerats sedan 1992, lever vidare – fast lite försiktigt.

Årets arrangör, Järla IF, meddelar att det ännu saknas ett lag för att få ett gtrevligt upplägg med två fyralagsgrupper.

Hittills har Järla IF, Boo FF, Värmdö IF, Gustavsbergs IF (regerande mästare), Fisksätra IF, Älta IF och BK Bulten anmält sig.

– Men vi räknar med att få in ett lag till så att det blir två fulla grupper, meddelar Rickard Waldenström i arrangerande Järla IF.

Juldagscupen, som från början hette Gökcupen och härstammade från Ältalaget IS Gökarnas cup i Stavsborgshallen på 80-talet, fick nytt liv i samarbete med Nacka Värmdö Posten när den startade igen 1992. Allt sedan dess har det spelats innefotboll i Nacka bollhall på juldagarna. Nacka FF vann många gånger i början, sedan var Älta dominanter innan Värmdö och Nacka Juniors skapade segerrader.

Förra året vann Gustavsbergs IF för första gången.

När cupen hade sin storhetstid i början på 90-talet var det oftast 16 lag med och turneringen startade redan 8.30 på juldagsmorgonen och avslutades inte förrän vid 19-tiden. I år planeras turneringen dra igång klockan 10.

  • Jalmar Carlson


 
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x