Insändare Publicerad 14:51, 02 december 2019

• ”Placera lampor över spåren vid Sickla station” föreslår insändarskribenten

Jag bor vid Sickla station, ändpunkten för tvärbanan. När jag ska åka står det oftast två tågset, ett på varje perrong. För att kunna se avgångstiderna, för att välja det tåg som går först, måste man böja sig över balustraden vid bägge spåren för att se tidtavlan. Detta kan ta en stund, varpå ena tåget åker iväg utan mig. Med resultat att det blir en väntetid på cirka sju minuter. Kanske inte mycket att bråka om, men en aning förargligt.

Nu till mitt förslag: Placera en tydlig lampa över varje spår och låt den lysa (och kanske blinka sista minuten innan avgång) över det spår som står på tur. Ifall man då har kort tid till avgång har man en rejäl chans att komma med det snart avgående tåget. Detta är ett förslag i all vänlighet.

Ivar Wallin, Alphyddan