Nacka Publicerad 10:04, 04 december 2019

• Ställs in 2021 på grund av ombyggnationer • Framtiden oklar för kören

I våras firade Sexårskören 30 år och just nu pågår förberedelserna inför nästa års föreställningar — som kan bli projektets sista. 2021 tar Dieselverkstaden paus från Sexårskören, på obestämd tid.

Drygt 25 000 sexåringar och fler än 270 föreställningar. Det är Sexårskörens facit efter 30 år i Nacka. Men nu kan den hyllade körsagan vara på väg mot ett slut. Efter nästa års föreställningar är framtiden oviss.
– Vi ska vi göra ett uppehåll 2021, vi får se hur det blir efter det, säger Mats Kiesel, affärsområdeschef för kultur och fritid i Nacka kommun.

Anledningen till pausen är dock varken att ekonomisk eller att man anser att kören har gjort sitt, säger Mats Kiesel:
– Vi behöver se över vår verksamhet inför de förändringar och ombyggnationer vi har att vänta i huset. Sexårskören tar en stor del av lokalerna i anspråk, under ganska lång tid. Sexårskören är en väldigt stor och omfattande produktion och vi känner att det kan komma att krocka med annan verksamhet under 2021.
Det var inte aktuellt att köra i mindre skala 2021?
– Nej, vi anser att det inte funkar att göra det i mindre skala.
Kommer Sexårskören tillbaka 2022?
– Vad som händer 2022 vet vi inte i nuläget. Vi har haft fantastiskt roligt, jättegivande samarbete med kören. Men det kan ju vara så att vi behöver se över om vi ska göra något annat, kanske behöver vi utveckla kören på något sätt. Men vi har inte börjat den dialogen än. Men vi ville gå ut tidigt med att det inte blir någon kör 2021, säger Mats Kiesel och fortsätter:
– Jag ser inte det här beslutet så dramatiskt som det kanske verkar utåt. Vi kommer ju fortsatt ha mycket verksamheter till skolorna, så vi hoppas att de vill fortsätta komma hit.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x