Nacka Publicerad 13:01, 06 december 2019

• Handbollsledaren Amanda Terring Högdahl fick flest röster i ett jämnt race • "Jag är rörd, tacksam och superglad!"

Hon är idrottsledaren som är älskad av ungdomarna. Och nu är Amanda Terring Högdahl också hela Nackas hedersmedborgare 2019.

– Det är helt sjukt, de här trodde jag aldrig, säger Årets Nackabo när hon överraskas av NVP.

Vägen till att lokalisera vinnaren var i torsdags ganska snårig. NVP:s utsända tog sig till ett par olika adresser innan vi fick nys om att Amanda Terring Högdahl vid lunchtid skulle dyka upp på ett personalmöte i Älta.

– Jag undrade just vilka ni var med blombukett och så, tänkte att det var någon i personalen som skulle tackas av, säger hon, märkbart chockad av att hon utsetts till Årets Nackabo 2019.

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag vet inte vad jag känner. Kan detta få sjunka in så pratar vi mer efter mötet?

När Amanda Terring Högdahl väl landat är hon ödmjuk.

– De var så många bra kandidater, jag var hedrad bara över nomineringen såklart. Nu är jag rörd, tacksam och superglad!

Varför vinner du tror du?

– Jag har varit idrottsledare i tio år, först i Nacka ridklubb, sedan i Skuru. Jag har väl förhoppningsvis spridit något till de unga och det jag gör har väl uppskattats.

De senaste sex åren har hon arbetat som ledare för Skuru IK:s lag flickor 07, ett arbete hon älskar.

– Laget, men även de andra ledarna och föräldrarna, de är som min andra familj. När jag inte haft det så lätt har de stöttat mig, säger hon.

När hennes mamma, den förra landslagsspelaren och flerfaldiga SM-vinnaren Lena Högdahl, drabbades av en svår cancersjukdom, så var relationerna inom Skuru avgörande för Amanda.

– Alla klev in och fanns där till 110 procent för mig. I dag är mamma fri från cancern, men det var väldigt jobbigt ett tag och då var stödet så viktigt.

I torsdags kväll mötte Amanda Terring Högdahl sitt lag för att fira priset.

– Vi hade en match inplanerad mot våra sponsorer så det var väldigt lägligt att få glädjas tillsammans. De blev också chockade och vi skålade i Pommac tillsammans, berättar vinnaren.

Tävlingsledningen av Årets Nackabo skickar en varm hälsning till vinnaren.

– Stort grattis till Amanda! Men också till Skuru IK, och samtidigt tack alla tusentals engagerade Nackabor som röstat på alla årets tio fantastiska kandidater, säger arrangören Ivar Forstadius.

– Det blev ett väldigt jämnt race i år där många av kandidaterna fick ett stort stöd.

Amanda hedras och tar emot sin titel som Årets Nackabo på scenen i samband med Luciafirandet klockan 17.00 den 13 december i Nacka Forum. Kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau är prisutdelare.

Årets Nackabo 2019

Namn: Amanda Terring Högdahl.

Ålder: 26.

Bor: Älta (uppvuxen i Jarlaberg).

Titel: Sjuksköterska.

Aktuell: Årets Nackabo 2019.